MNO GRANT ELEMENTARY SCHOOL

ANTIOCH UNIFIED SCHOOL DISTRICT

CLICK ON BUTTONS FOR ADDITIONAL PHOTOS

Project Description

The north facing sloped site is surrounded on three sides by new housing developments, and the fourth side of the property is owned by the City of Antioch. To maximize use of a small and fairly steep site, part of the school is two story, stepped into the hill, and connected by bridged walkways so that classrooms have grade level access.

The design is intentionally residential scale and character to preserve the neighborhood school appearance. Community use is encouraged and gates allow certain areas to be closed off during off-hour use.

The school is organized around two “villages” which in turn are oriented toward the center amphitheater area with classrooms organized around teacher work areas and planning centers for special curriculum requirements.